De winkelstraat aan het Van Hogendorpplein in Gouda Noord straalt sinds december 2021 nog meer warmte en gezelligheid uit. De puien aan de panden van het Van Hogendorpplein hebben daartoe een kleine verandering ondergaan. Ze zijn voorzien van nieuwe vlaggenstokhouders en daarin sfeervolle kerstverlichting. Dit alles kwam tot stand door de Ondernemers Vereniging Van Hogendorpplein, door installatiebedrijf Supertech en met dank aan en een bijdrage uit het Ondernemers Fonds Gouda.

“Geweldig”, zo klonk het kort en krachtig uit de mond van Waling Koornneef, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Van Hogendorpplein. “De buurt en de winkelstraat knapt hier echt zienderogen van op…”

“Er is door de komst van de kerstverlichting nu letterlijk en figuurlijk meer licht, warmte en sfeer in onze winkelstraat. Het is een stuk prettiger winkelen en wandelen nu. Vooral fijn dat we dit met elkaar – met de bewoners, winkeliers en ondernemers – voor elkaar hebben gekregen. Het was even stil in ons winkelgebied. Maar we worden nu weer gezien en gehoord…”, aldus één van de winkeliers.